Klikkaa kuva suuremmaksi!
Vihdat valmistetaan heinäkuussa erityisesti
valituista koivuvihdaksista.
Vihdat sidotaan kädensijasta kahdesta kohtaa. Tuoreet vihdat tyhjiöpakataan
vesihöyry- ja
kaasu/aromitiiviiseen muovilaminaattiin ja pakastetaan välittömästi.
Tiiviissä pakkauksessa lehdissä säilyy
kosteus ja aromit tallella.
Vihdan sulattaminen kestää noin tunnin. Ennen
sulatusta pakkaus avataan,
jotta vihta pääsee tuuhettumaan alkuperäiseen muotoonsa. Vihta otetaan
käyttöön
ilman hautomista.
Tuore vihta ei tarvitse kastelua. Vihta voidaan
sulattaa myös nopeasti kaatamalla
pussin sisään lämmintä vettä. Vihdalla voidaan kylpeä useamman kerran.
Sitä ei
pidä jättää lauteille kuivamaan eikä laittaa likoamaan vesiastiaan.
Kylpemisen jälkeen vihta on hyvä huuhdella. Talvella
se voidaan laittaa ulos
roikkumaan ja ottaa seuraavalla kerralla suoraan saunaan.
Vihta voidaan myös pakastaa uudestaan omassa
pussissaan.
Kun pussin suu suljetaan ei pakasteeseen pääse kosteutta.
Vihdat ovat laadultaan erinomaisia. Niille
tunnusomaista on tuore tuoksu,
lehtien pysyvyys ja tasainen laatu.